top of page
CIMG1063.jpg

over Sharon

Ik ben Sharon van Putten en 28 jaar oud. Ik heb een leuk, educatief (voorlees)boekje voor kinderen van verschillende leeftijden geschreven, waarin kennis gemaakt wordt met ‘gezonde’ (biologische) voeding, drinken, het milieu en duurzaamheid. 

Het boekje is bedoeld als het begin van en naar een gezonde en fitte levensstijl in kleine stapjes. Het boekje is breed inzetbaar en te koppelen aan allerlei thema’s, zoals de natuur. Niet alleen superleerzaam voor jong, maar ook voor oud. Het is iets leren op een leuke manier!

Maar hoe is het nu allemaal begonnen? 

Tegenwoordig werk ik als groepsleerkracht op een basisschool. Ik merkte tijdens mijn werk dat veel kinderen zich weinig bewust waren van wat ‘gezond’ eten en drinken is, vooral tijdens de ‘gezonde hapdag’. Wat ik ook probeerde, niets hielp. Ik dacht: Dit moet anders kunnen. Daarom ben ik hier op een speelsere manier meer aandacht aan gaan besteden. Aangezien dieren kinderen erg aanspreken, ben ik in mijn klas verhaaltjes gaan vertellen over Blijbuikje die spannende avonturen beleeft in een dierenbos. Tot mijn verbazing raakten de kinderen uit mijn klas enthousiast, praatten erover en bleven vragen om nog meer avonturen van Blijbuikje. 

 

Ondertussen zag ik dat de kinderen steeds vaker producten mee gingen nemen, die Blijbuikje in het bos heeft leren eten. Al snel hoorde ik: ‘Kijk juf, de banaan van Aap Gaap en de druiven van Duif Druif.’  
Doordat de verhaaltjes zich afspelen in een bos, kon ik de samenhang met de natuur en het milieu er mooi bij betrekken. 

 

Uiteindelijk besloot ik de verhaaltjes te bundelen en heeft dit alles geresulteerd in dit kinderboekje. 

 

Dit alles om mijn visie en missie invulling te kunnen geven, namelijk bevorderen van bewustwording  rondom “gezonde” voeding en het milieu. En uiteindelijk is dit dus gelukt. 

 

Zowel leerkrachten als ouders kunnen met dit boek op een interactieve manier met voeding aan de slag, zodat kinderen voeding kunnen gaan beschouwen als bouwsteen om energievol de dag door te komen, net zoals de hoofdpersoon Blijbuikje.

 

Ervaring, kennis, passie en een duidelijke missie waren alle ingrediënten die ik nodig had om tot dit voorleesboekje te komen. Oja, en een tikkeltje fantasie….

Hoe mooi zou het niet zijn om met kleine stapjes, grote vooruitgang te boeken. 

 

Begin dus maar snel met het lezen van zijn grote avontuur!

 

 


 

Illustratie-rechts.png
bottom of page