top of page

sponsoren

De volgende bedrijven hebben een bijdrage geleverd in het tot stand komen van dit boekje:
 

De Grote Kamp logo-vrij.png

De Grote Kamp is een samenwerking tussen biodynamische kippenhouders die allen volgens het gecertificeerde “Demeter” principe produceren. We proberen de kringlopen zover als mogelijk te sluiten door zelf of in een samenwerking met een akkerbouwer voer voor onze kippen te verbouwen. Daarnaast laten we de kippen zoveel als mogelijk leven in hun natuurlijke omgeving. Ze hebben meer ruimte in de stal, de uitlopen zijn aangeplant met bomen en struiken en er lopen hanen tussen de kippen voor bescherming en sociale rust.

De Grote Kamp

greenorganics.png

Green Organics heeft een heldere missie. Wij willen de groeiende behoefte aan hoogwaardige biologisch geteelde AGF-producten verder stimuleren en daarin een bijdrage leveren als dé specialist. Onze uitgangspunten hierbij zijn het aangaan en uitbouwen van duurzame relaties en het regisseren van de hele productieketen.

Onze organisatie staat voor swingend, warm, betrokken en betrouwbaar. Vanuit deze missie streven wij een duidelijk doel na. Onze visie is dat de biologische AGF een blijvend stijgende vraag zal kennen, van waaruit de markt de behoefte aan steeds meer korte en duidelijke lijnen heeft. Green Organics biedt hier een commerciële afstemming tussen vraag en aanbod.

Green Organics

logo - de traay.png

Bij imkerij de Traay worden geen antibiotica, geen middelen bij het oogsten van de honing, noch enig ander chemisch middel gebruikt. Ook in de toekomst kiest de Traay voor het samenwerken met imkers die rekening houden met het leefmilieu van mensen, bijen en planten. Je proeft de zorg van de imker.
Zij geloven in producten die zo min mogelijk bewerkt zijn en willen op deze manier een gezond voedingspatroon stimuleren. Ze blijven namelijk graag dichtbij de natuur en willen pure honing bieden: zonder onnodige bewerkingen voor iets wat de natuur al lekker en gezond biedt!
Ze behouden waardevolle voedingstoffen.

 

Hoe doen zij dat?

  • De honingverwerking gebeurt bij lage (bijenkast) temperaturen (maximaal 40 graden Celsius).

  • Hun crème honing wordt geënt en geroerd, zodat in meerdere weken een mooie kwaliteit crème wordt opgebouwd.

  • De honing wordt zodanig gefilterd, dat eventuele vervuiling wordt verwijderd, maar natuurlijke bestanddelen als (voedzame) stuifmeelkorrels in de honing blijven.

De Traay

logo - demeter.png

Demeter is het kwaliteitskeurmerk voor biodynamische landbouwbedrijven en de al dan niet verwerkte producten. 


Al ruim 80 jaar zorgen biodynamisch werkende boeren en verwerkers voor een ruim assortiment hoogwaardige voedingsmiddelen.
 

Naast de zorg voor voedingsmiddelen vol levenskracht besteden de boeren en verwerkers ook zorg aan de bedrijfsomgeving. Er is grote aandacht voor het milieu, natuurontwikkeling, dierenwelzijn en de sociale en economische vernieuwingen op en rond een bedrijf. Hierdoor zijn biodynamisch werkende bedrijven vaak voorloper bij nieuwe initiatieven zoals landbouw en zorg. Zij realiseren levendige contacten met de consument door boerderijwinkels, webshops of klantenkringen.
 

Demeter-boerderijen zijn gecontroleerd en gecertificeerd biodynamisch (bd). De boeren zijn dagelijks bezig met het verzorgen van de aarde, de planten en het vee, om te zorgen voor lekkere en gezonde Demeter-produkten.
Deze produkten vindt u in de natuuurvoedingswinkel, de boerderijwinkel en op boerenmarkten. De producten zijn herkenbaar aan het Demeter-keurmerk.

 

Kenmerkend voor Demeter-boerderijen (gecertificeerde bd-boerderijen) is:

  1. Streven naar een gemengde bedrijfsvoering

  2. Zorg voor bemesting en compostering

  3. Zorg voor levensprocessen

  4. Natuurontwikkeling op het bedrijf

  5. Ontwikkeling van mens en bedrijf

  6. Landbouwkundige ontwikkeling

 

Door het Demeter-keurmerk bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct afkomstig uit de biodynamische landbouw.

Demeter Stichting

Royal Green.jpg

Bij Royal Green geloven we dat er één manier is om gezond te genieten van het leven: de natuurlijke manier! We gebruiken alleen ingrediënten van de hoogste kwaliteit. Altijd puur natuur, veilig en indien mogelijk gecertificeerd biologisch. Biologische ingrediënten zijn een geschenk van de natuur en wij van Royal Green zijn gepassioneerd om deze Wijsheid van de Natuur te leveren. We zorgen goed voor onze schitterende planeet en ondersteunen biologische boerderijen en duurzame landbouw over de hele wereld. Dus geniet van het leven en blijf gezond!

Royal Green

Simon Levelt (geschaald).jpg

Simon Lévelt – koffie & thee

 

Bij Simon Lévelt kun je kiezen uit meer dan 25 soorten koffie en 180 soorten thee. Van espresso tot slow coffee, van oolong tot kruidenthee. Bij Simon Lévelt vind je altijd een passende smaak. Voor de kleine theedrinkers heeft Simon Lévelt een aparte lijn ontwikkeld: Kids’ Choice. Deze theeën zijn gekeurd door een speciaal kinderkeurpanel, bevatten geen theïne en zijn van nature heerlijk zoet. Een gezond alternatief voor sap en frisdrank en vooral erg lekker! www.simonlevelt.nl/kids-choice

Simon Levelt

logo - de halm.png

Respect voor ment en milieu
Meesters van de Halm werkt nog altijd volgens de oorspronkelijke filosofie van de oprichter: met respect voor mens en milieu. Respect voor het milieu betekent voor hen ook zo duurzaam mogelijk werken. Dit doen zij o.a. door energie te kopen van Nederlandse windenergie, warmte uit ons proces te hergebruiken en reststromen een tweede leven te geven als voer voor geiten of als grondstof om groene energie te maken.
Nederlandse granen
De granen komen zoveel mogelijk van Nederlandse bodem. Tenzij ze niet in Nederland geteeld (kunnen) worden, zoals rijst, gierst, boekweit en amaranth en mits er voldoende beschikbaar is. Bij de teelt van granen zijn we namelijk altijd afhankelijk van moeder natuur. Daarom zijn ze altijd op zoek naar Nederlandse biologische telers die een langdurige samenwerking aan willen gaan. Door zoveel mogelijk met Nederlandse granen te werken is de ecologische voetafdruk het kleinst (denk aan transport) en dragen ze bij aan een gezond bestaan van de Nederlandse biologische landbouw. Bovendien voldoen alle granen die Meesters van de Halm gebruikt aan hun strenge kwaliteitseisen.

Meesters van de Halm

logo - frecious.png

Wat is Frecious? Frecious maakt het gezondste sap van Nederland. Dat doen ze door groenten, fruit, kruiden en specerijen te slowjuicen. Omdat groenten de heilige graal voor je gezondheid zijn, ligt de focus bij Frecious op zoveel mogelijk groenten binnenkrijgen. Maar: veel groenten eten, lukt niet altijd. Daarom helpt Frecious een handje door groenten drinkbaar te maken. Zo lukt het wél er veel van binnen te krijgen.
 

Producten van Frecious Elke slowjuice van Frecious bevat 8 ingrediënten of meer en minstens 70% groenten. Frecious heeft ook een 85%- en een 100%-categorie. Ook is er een speciale YOUNG-lijn. YOUNG is ontwikkeld voor en door kinderen: de flesjes zijn de helft kleiner dan de ‘grote mensen-juices’, maar zijn met minstens 60% groente gezond én lekker tegelijk.
 

Frecious bevat geen toevoegingen en is 100% puur sap: geen lactose, geen gluten, geen toegevoegde suikers.
 

Frecious is vriesvers. De slowjuices van Frecious worden direct ingevroren. Door ze supersnel in te vriezen blijft de voedingskracht optimaal behouden: tot wel 12 maanden lang. Frecious wordt ingevroren bij je thuisgeleverd en je bewaart de juices in je vriezer.
 

Frecious is een heerlijke, frisse dorstlesser en geeft je een ultieme groenteboost. Frecious is 100% biologisch, 100% plantaardig en bevat geen toevoegingen en geen onnatuurlijke bewerking.

Frecious

bottom of page